LET OP! deze functie werkt niet i.c.m. de Layout-editor!

Deze optie kunt u uitvinken via Print -> Instellingen -> Gebruik layout-editor.


Wanneer u gebruik wilt maken van uw eigen briefpapier in de maatwerk lay-out, dan kunt u deze in Informer opnemen. In de map van Informer op uw computer vindt u een map met de naam ‘Backgrounds’, hierin staat een bestand met de naam Maatwerk.jpg. Wanneer dit bestand opent in een beeldbewerkingsprogramma als Photoshop of Paint, dan kunt u daar uw eigen briefpapier in plaatsen. Zorgt u ervoor dat u de verhoudingen van dit bestand in takt laat, want alleen dan wordt uw briefpapier op de juiste wijze getoond.

Mocht u geen mapje 'Backgrounds', óf geen Maatwerk.jpg hebben, kunt u deze zelf via Photoshop of Paint aanmaken. Zorg er in dat geval wel voor dat het formaat voldoet aan de afmetingen die later worden beschreven. 


Wanneer u dan in het Informer programma onder Archief > systeembeheer op het tablad Systeeminstellingen bij Maatwerk library Maatwerk.lbs invult en bij de velden er onder Maatwerk.jpg, dan zal dat bestand bij de genoemde onderdelen gebruikt worden.


Stel dat u voor een factuur een andere achtergrond wil gebruiken dan bij een betalingsherinneringen, dan kunt u op deze wijze ook andere bestanden aanmaken en aanspreken. Maar houdt u in de gaten dat de bestanden altijd in de juiste formaten worden gebruikt, zoals hieronder weergegeven.

Achtergronden (briefpapier) kunnen uitsluitend als volgt worden gebruikt:

  • Formaat van 210 x 296 mm
  • Kleuropbouw in RGB
  • Bestandsformaat in JPG.

Schermafbeelding 2014-03-13 om 15.12.18